İçindekiler: Anason. Katkı maddesi ve koruyucu madde içermemektedir.
Saklama Koşulları: Ağzı açıldıktan sonra kuru ve serin ortamda saklayınız.
Kullanım Tavsiyesi: 1 çorba kaşığı anason, 1 su bardağı kaynayan su ile 5-7 dk kadar demlenir. Süzüldükten sonra içmeye hazırdır. En iyi sonuç için kahve makineleri tercih edilebilir.
“Bilyalı Kekik” ismiyle de bilinen İzmir kekiği, uçucu yağ bakımından oldukça zengindir (%4 kadar). Uçucu yağ içeriğinde Timol, Karvakrol gibi değerli maddeler taşıyan İzmir Bilyalı Kekik, Uçucu yağ maddeleri yanında antioksidan etkiye de sahiptir. Ayrıca Flavon bileşikleri mevcuttur.
Günde 3-4 kez, kullanım amacına uygun olarak çay şeklinde içilebilir. Ayrıca salatalarda ve et yemeklerinde baharat olarak da kullanılmaktadır.