Üretim Tekniği : Isıl işlem olmaksızın mekanik yöntemle üretilmiştir. İçindekiler : % 100 Isırganotu Tohumu. Katkı maddesi ve koruyucu madde içermemektedir.
Isırganotu tohum granülü % 8–10 civarına indirgenmiş sabit yağı ve beraberinde % 30 oranında protein ile oligosakkaritler, Kalsiyum, Potasyum ve Silika asidi gibi minerallerince zengindir.
Granülünde özellikle %30u aşan kaliteli bir protein fonksiyonu, %8,5 kadar yağ ve önemli miktarda oligoşekerlerin varlığı söz konusudur.
Beslenme takviyesi olarak direkt veya halis bal, arı sütü ve propolis ile karıştırılarak kullanılabilmektedir.
200 ya da 500 gr. ambalajlarda satışa sunulmaktadır.
Uzman Görüşü
Keten granülü, % 8 – 10 civarında sabit yağ içeren beraberinde % 34 oranda protein, % 40 oranında dietetik lif ve % 0,7 oranında sindirilebilir özellikte lignanlar bulunan, ısıl işlem görmemiş, yüksek teknolojili yöntemle elde edilmiş beslenme ürünüdür.
Keten granülü üretiminde, ısıl işlem uygulanmamış olmasına karşın, basınç altında bu doku parçalanıp ufalanır ve kaba olanları elenerek ayrılır, böylece granülün tahriş edici olması engellenirken, kabuk dokusunda bulunan lignanlar yararlanılabilir hale getirilir.
Keten granüllerinde vücudun optimal yararlanabileceği potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, bakır, çinko, selenyum ve boron gibi mineral bileşiklerinin oranı toplam %3 civarındadır.
Vitamin açısından zengin olan granüller, doğal ve aktif vitamin A öncülü beta karoten, B – Kompleks ( B1, B2, B3, B6, B12, folik asit vb) ve E Vitamini ( aktif tokoferol ) taşır.
Yarı yarıya şişip çözünen ve çözünmeyen diyetetik liflerden oluşur. Proteinler ve lifler bir arada önemli ölçüde su bağlar ve jelleşir.
Toz Isırganotu tohum % 8–10 civarına indirgenmiş sabit yağı ve beraberinde % 30 oranında protein ile oligosakkaritler, Kalsiyum, Potasyum ve Silika asidi gibi minerallerince zengindir.
Granülünde özellikle %30u aşan kaliteli bir protein fonksiyonu, %8,5 kadar yağ ve önemli miktarda oligoşekerlerin varlığı söz konusudur.
Beslenme takviyesi olarak direkt veya halis bal, arı sütü ve propolis ile karıştırılarak kullanılabilmektedir.
Nar çekirdeklerinden özel bir teknoloji uygulanarak hazırlanan ve belirli bir partikül büyüklüğüne getirilmiş toz nar çekirdeği, ham lif ve pektin açısından zengindir. Nar çekirdeği izoflavon yapısındaki Genistein ve Daidzein’in başlıca kaynaklarından birisidir.
İçindekiler: % Nar çekirdeği.
Katkı maddesi ve koruyucu içermez.
Saklama Koşulları: Ürün açıldıktan sonra cam kavanoza alarak, buzdolabı koşullarında muhafaza ediniz.
Kullanım Şekli: Günde 2 çorba kaşığı yoğurtla karıştırılarak tüketilebilir.